Versterk de trots bij uw medewerkers

Versterk de trots bij uw medewerkers

… door de highlights van uw bedrijf samen te vatten in een knap boek (én op een feest of showzaal)

 

Het belang van bedrijfstradities wordt vaak onderschat. Door terug te kijken naar de oorsprong en de ontwikkeling van het bedrijf, kan je team begrijpen waarom bepaalde waarden en tradities zo diep geworteld zijn in de bedrijfscultuur.  

 

⚡️ 01 – Start met een tijdlijn 

De tijdlijn rond het bedrijf is meer dan slechts een chronologische opsomming van gebeurtenissen; het weerspiegelt de visie en vastberadenheid van de oprichters en iedereen die deel uitmaakt van het team. De uitdagingen die overwonnen zijn en de successen die gevierd worden, vormen de basis van de huidige bedrijfscultuur. Deze mijlpalen en anekdotes zijn waardevol omdat ze laten zien wat het bedrijf echt belangrijk vindt.

 

⚡️ 02 – Pak uw bedrijfscultuur vast

Een bedrijf dat meerdere generaties bestaat –  zoals bij familiebedrijven – heeft een cultuur die is gevormd door decennia van ervaringen. De kernwaarden worden doorgegeven van de ene generatie op de andere en zorgen voor een gevoel van continuïteit en stabiliteit. Deze waarden zijn niet statisch; ze evolueren mee met de tijd, maar blijven geworteld in de oorspronkelijke visie van de oprichters.

 

⚡️ 03 – Verzorg uw employer branding 

Inzicht in uw bedrijfscultuur kan op verschillende gebieden praktisch worden toegepast, zoals employer branding en marketing. Door de unieke verhalen en waarden van het bedrijf te benadrukken, kunnen potentiële medewerkers en klanten zich beter identificeren met uw organisatie. Dit verhoogt niet alleen de aantrekkingskracht van het bedrijf, maar versterkt ook de interne cohesie en trots onder de huidige medewerkers.

 

⚡️ 04 – Versterk de verbinding (& organiseer een feest)

Tradities binnen een bedrijf dienen als ankerpunten die de medewerkers verbinden met het verleden en een gemeenschappelijk doel voor de toekomst bieden. Deze rituelen en gebruiken versterken de identiteit van het bedrijf en bieden medewerkers een gevoel van trots en verbondenheid. Ze helpen bij het behouden van een positieve werkomgeving waar waarden zoals vertrouwen, samenwerking en respect centraal staan. Ze geven kleur en richting aan uw bedrijfsfeesten.

 

⚡️ 05 – Zet uw cultuur in als positivisme

De bedrijfscultuur is een krachtige motor voor innovatie en groei. Bedrijven met een sterke, goed gedefinieerde cultuur kunnen zich beter aanpassen aan veranderingen en uitdagingen in de markt. Dit komt omdat hun beslissingen en strategieën worden geleid door een duidelijk begrip van wie ze zijn en wat ze willen bereiken. Een diepgaande kennis van de bedrijfsgeschiedenis kan leiders helpen om beter geïnformeerde keuzes te maken die in lijn zijn met de kernwaarden van het bedrijf.

 

 

Bent u nog mee?

Super. Heeft uw bedrijf ook al een mooi parcours afgelegd?


Wilt u de mijlpalen, kernwaarden en ankerpunten  van uw bedrijf vastgrijpen en er meer mee doen?
Bij Studio Kemmers doen we net dat. 

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen. 
Of laat je inspireren door enkele bedrijfsverhalen