Optimisme als motor voor groei

OPTIMISME ALS MOTOR VOOR GROEI
… door het unieke verhaal van uw bedrijf te vertellen

We mochten onlangs in onze podcast: ‘Over de Appel en de Boom’ de heer Philip De Bruyn verwelkomen. Hij is een vurig pleiter voor optimisme en groei. Trots ook. Trots op wat ze verwezenlijkt hebben bij Ploegsteert en Ceratec, maar ook trots op de familie én medewerkers. Zijn geheime ingrediënt: optimisme.

 

⚡️ 01 – Kijk naar de toekomst

Richt je blik vooral op de toekomst en houd je minder bezig met wat geweest is. Dat zorgt voor focus en vaart. Sommige mensen zijn erg ‘in het heden’, anderen leven meer ‘in het verleden’ maar ondernemers onderscheiden zich vaak, net door die blik op de toekomst. Blijf kijken naar wat er speelt in de markt, en hoe je daar zelf je plaats wil in innemen.

 

⚡️ 02 – Leer iets uit het verleden & ga verder

Soms maak je fouten, maar voorbij is voorbij. Leer eruit en kijk naar de toekomst. Laat het verleden achter jou. Blijf optimistisch over de toekomst.  Het is leuk om een strategie te hebben, maar het is ook nodig om opportunistisch te zijn. In de zin van: als er opportuniteiten langskomen, grijp ze dan ook al passen ze niet 100% in de strategie en moet je van koers veranderen.

 

⚡️ 03 – Geef zelf het voorbeeld

Er zijn altijd periodes waar het minder goed gaat met een bedrijf en dan is het belangrijk om de medewerkers aan boord te houden, om het optimisme te blijven uitstralen en te verzekeren dat de mensen even geduld moeten hebben, dat de betere periode er weer aankomt. Op die momenten moet je er wel staan – als bedrijfsleider – en je medewerkers moeten kunnen voelen dat je ze er wel zult doorloodsen.

 

Bent u klaar om uw visie te laten samenvatten in een boek?
Bij Studio Kemmers helpen we u graag. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij uw unieke bedrijfsverhalen kunnen omzetten in een krachtig employer brand.